Friday, March 4, 2011

Majlis Aqiqah Dan Sambutan Hari Lahir Aishah yang ke 2....

Hari ini dalam paper ada berita mengenai mayat bayi yang ditinggalkan di stesen komuter port klang.Sedih mengenangkan nasib bayi yang tak berdosa dan sikap ibu atau bapanya yang meninggalkannya di situ.Tidak ada kah rasa kasih dalam diri mereka terhadap anak itu..Mustahil.Sungguh mustahil.Mesti ada walaupun sedikit tetapi untuk menutup malu,mereka sanggup melakukan apa sahaja asalkan tidak 'dibebani' dengan masalah yang mereka cipta sendiri.
Kasihan sungguh bayi itu...

Okeylah .Kita tutup cerita mengenai buang bayi ...kita cerita mengenai entry kali ini ...Kali ini setelah lama tak update blog saya nak update Majlis Aqiqah dan sambutan Hari Lahir Aishah yang kedua yang saya sempat rakamkan bulan lepas....(lama dah tu)..
Enjoy the pic....














Sehingga berjumpa lagi
Tata



Friday, October 15, 2010

Majlis Perkahwinan Liza dan Fazil-Melaka

Wah lamanya tak update blog ni..Disamping tak de cerita nak tulis, sekarang ni dah ada medium yang lebih senang nak letak gambar dan kongsi cerita..so malas lah sikit nak update blog.

Setelah sekian lama, entry kali ni saya nak letak gambar2 kawin Liza dan Fazil yang saya ambil beberapa bulan lepas.Inilah kali pertama saya ambik gambar kawin dan saya amat berterimakasih kepada Liza sebab beri saya sepenuh kepercayaan untuk ambik gambar dia.Terimakasih banyak2 ye Liza.Sesungguhnya saya banyak belajar untuk menjayakan tugasan yang sangat besar bagi saya ni.

Okey malas nak cita panjang lagi silalah tengok gambar ni....


























Sehingga berjumpa lagi dan enjoy....

Ta ta


Monday, December 7, 2009

Pasar Loken Ipoh

Raya Haji lepas sempat balik Taiping kejap.Hari Ahad abah ajak pegi loken...best2.Dah lama tak pergi sana.Boleh makan mi kicap...dan boleh tengok barang2 yang ada kat situ..dan boleh lah ambik gambar....


ahah..inilah pasar loken (gambar ni suami ambik)..Pasar loken ni terletak kat Ipoh.Kat mana aku tak sure..hehehe..tapi tpt ni mmg best...sbbnya kat sini ada jual bermcm2 jenis barang lama yang korang susah nak jumpa dah.Menurut cita dulunya pasar loken ni jual benda2 yang dicuri dan hilang...tapi org2 kat ipoh ni fikir pasar ni boleh jadi tempat tarikan pelancong so...diorang upgrade kan lah tpt ni dan jual brg2 antik dan lama.Tempat ni dah tukar nama dah..Memory Lane...tapi nama pasar loken masih tetap disebut2 sampai sekarang...



org ni jual gam kasut...tu nak tunjuk lah tu gam dia kuat...lekat kat batu pun boleh angkat batu tak cabut punya....


Typewriter lama pun ada ...


Piring hitam

Dacing ..lama tak jumpa masa kecik2 dulu ernah ler nampak


Mahal tu....



Ni bekas peluru ...ni pun ada org nak beli ke ...hmmm


Ladam kuda...


Kamera lama...;)

Wah...ni kalau simpan kat rumah jadi perhiasan ni habis kena kerja dek aqil ni....



Hehe ..muka cam tak suka je ..sori auntie ....snap gambar curi2





Kuat tu....bunyi trompet ni ...tak padan ngan kecik




Dah penat jalan boleh isi perut ngan mi kicap yang sedap tu (gambar tak der...tak sempat ambik).Takpun makan dulu baru jalan.Mana2 lah.So marilah datang beramai2 ke pasar loken.Mesti enjoy punya